Kvietimas į susitikimą Vilniaus mažajame teatre – pokalbis apie premjerą „Dėdė Vania”

Gerbiami žiniasklaidos atstovai, 

matome, kad didelį atgarsį sukėlusi situacija, kai liepos 15 d. Vilniaus mažojo teatro premjeroje „Dėdė Vania“ nepasirodė aktorius Arūnas Sakalauskas, o vietoj jo į sceną lipo spektaklio režisierius Tomi Janežičius, visuomenėje ir tarp teatro bendruomenės narių spėjo apaugti gandais ir interpretacijomis. 

Penktadienį Vilniaus mažojo teatro išplatintame pranešime spaudai teigta, kad režisieriaus T. Janežičiaus sprendimas nušalinti A. Sakalauską nuo vaidmens premjeros dieną – nulemtas aplinkybių, kai dėl sveikatos problemų pritrūko laiko pasiekti norimą meninį sutarimą. Nors toks sprendimas netikėtas, jis dar nereiškia, kad žiūrovai aktoriaus spektaklyje taip niekuomet ir neišvys. 

Matant, kad ši netikėta situacija viešumoje vis dar sulaukia klausimų ir kelia neaiškumų, Vilniaus mažajame teatre susirinkti ir pasikalbėti kviečiami žiniasklaidos atstovai. 

Liepos 20 d., antradienį, 13 val. Vilniaus mažojo teatro atstovai atsakys į rūpimus klausimus apie spektaklį „Dėdė Vania“, susiklosčiusią situaciją, aktoriaus A. Sakalausko ateitį teatre, planus ir sprendimus. 

Susitikime dalyvaus – Vilniaus mažojo teatro vadovas Simonas Keblas, režisierė Gabrielė Tuminaitė. (Dalyvių sąrašas gali būti tikslinamas) 

Numatoma susitikimo trukmė – 1 val. 

Apie dalyvavimą susitikime prašytume pranešti užpildant registracijos formą: https://forms.gle/rTWqCNLHLakexo28A

Lauksime jūsų! 

Pranešimą paskelbė: Virginija Sližauskaitė, Valstybinis Vilniaus mažasis teatras

Facebook Comments