Tarptautinės dešrainių dienos belaukiant – maisto technologo patarimai apie jų gamybos ant grilio subtilybes

Liepos 23 dieną minima Tarptautinė dešrainių diena. Be abejonės, kokia dešrainių diena be gardžių dešrainių? Dešrainiai vasarą tampa dažnu ant grilio gaminamu patiekalu. Deja, pasirinkus būtent šį paruošimo būdą neišvengiama kai kurių klaidų. Kaip juos skaniai paruošti, į ką atkreipti dėmesį, kad jie būtų ne tik skanūs, bet ir subalansuoti jūsų organizmui – „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio patarimai.

Maisto technologas atkreipia dėmesį, jog kepimui reikia rinktis tik tam skirtas dešreles. „Vis dar nemažai žmonių renkasi įprastas dešreles, tačiau daroma didelė klaida. Kepant tam nepritaikytas dešreles, kepimo metu išsiskiria kancerogenai, kurie gali būti pavojingi žmogaus sveikatai. Tuo tarpu specialiai kepti skirtose dešrelių sudėtyje nenaudojama nitritinių druskų, būtent todėl išvengiama kancerogenų susidarymo. Prekybos lentynose galima rasti kepamųjų dešrelių, o ir skonių pasirinkimas nemažas, tad ir gaminant dešrainius ant grilio patariu rinktis jas, nes jos yra palankesnės jūsų sveikatai“, – sako R. Čironis.

Gaminant dešrainius ant grilio, kepamosios dešrelėms pašildyti užtenka vos kelių minučių. Šiek tiek pakepinti R. Čironis pataria ir dešrainiams skirtas bandeles. Tiesa, abu ingredientai turi būti ruošiami ant netiesioginės kaitros. „Svarbu neapdeginti, reikia tik kad švelniai apskrustų tiek dešrelės, tiek ir bandelės. Pirmiausiai valgome juk  akimis, tad kiekvienas jau matome, kada skaniai produktai apskrunda“ , – sako maisto technologas.

Tolesnė dešrainių gamybos eiga ir ingredientai, kaip pažymi naujus produktus kuriantis technologas, eksperimentų rezultatas, priklausantis nuo kiekvieno norų ir mėgstamų skonių. Tarp „Vilniaus paukštyno“ atstovo rekomenduojamų ingredientų – paprikos, svogūnai, pomidorai. Tiesa, juos, jei norite išraiškingesnio skonio, R. Čironis pataria taip pat kiek pakepinti ant grilio. Visus ingredientus sudėjus į bandelę, galite ant viršaus uždėti šiek tiek tarkuoto sūrio ir mėgstamo padažo: galbūt tradiciškai dedamo ant dešrainių pomidorų padažo, puikiai tiks ir česnakinis ar pikantiškas.

Dešrainį galite paruošti ir be bandelės. Vietoj jos naudokite romaninę salotą. Į šios salotos lapą dėkite pakepintą dešrelę ir kitus pasirinktus ingredientus. Ir štai ant jūsų stalo – išskirtinis dešrainis!

Pranešimą paskelbė: Sandra Vičienė, KG Distribution

Facebook Comments